IMG-3627

Eerste training kennismaken met het paard

Afgelopen weekend vond de eerste training ‘Kennismaken met het paard’ plaats bij Stal Rhosyr. Deze training heeft als doel om mensen, die niet bekend zijn met paarden of misschien zelfs bang zijn voor paarden, op een informele en ontspannen manier kennis te laten maken met paarden.

Reis naar Amerika

Een familie die een prachtige reis naar Amerika gaat maken, willen daar een tocht afleggen door de fantastische natuur van Amerika en wat is nu beter dan deze tocht te maken vanaf de rug van een paard! De familie is verder niet bekend met het paard en zijn ook een beetje bang voor paarden. Heel verstandig om dan eerst in alle rust en onder goede begeleiding kennis te maken met het paard

Aan de hand van een presentatie kwamen alle basis aspecten aan bod. Zoals de geschiedenis van het paard, het exterieur, communicatie en lichaamstaal van het paard en het paardrijden. Dit werd afgewisseld met verschillende praktijkopdrachten. Zo kon iedereen, met basiskennis op zak, op een speelse en ontspannen wijze in contact komen met echte paarden en pony’s.

Verschillende paarden

Wij hebben verschillende paarden en pony’s met heel verschillende karakters. Om de familie eerst rustig kennis te laten maken hebben wij gekozen voor Maddox. Maddox is weliswaar een groot paard, maar hij is heel rustig in de omgang en geeft je gelijk feedback op een rustige manier als je niet duidelijk communiceert wat je wil. Dit kwam goed naar voren bij de verschillende personen waarbij ze bij het begeleiden van het paard met het lichaam naar het paard gericht stonden. Dit blokkeert het paard in zijn beweging naar voren.

Rhosyr kozen wij als tweede paard om kennis mee te maken. Hij kan heel mooi op een rustige manier de verschillende gangen laten zien. Ook kon iedereen goed het verschil zien in lichaamstaal van de twee paarden. Maddox heeft een rustige lichaamshouding en Rhosyr een actieve alerte lichaamshouding. Omdat ze al kennis hadden gemaakt met Maddox en geleerd hadden hoe een paard reageert als je hem benaderd, vonden ze de drukkere bewegingen bij Rhosyr een stuk minder eng/spannend.

Als laatste pony kozen wij Ior om kennis mee te maken. Ior is een mooie maat pony en is heel laagdrempelig om te benaderen. Hij kwam ook nog gezellig meeluisteren bij de presentatie onder het genot van een hap van de strobaal!

Na de training hebben wij met zijn allen de paarden weer naar het weiland gebracht. De angst die de familie in het begin had was verminderd dankzij de basiskennis en een beter begrip hoe een paard communiceert en reageert. Dit maakt iedereen goed voorbereid om de mooie tocht in Amerika te gaan maken vanaf een fantastische paardenrug!

Share this post

Locatie

Ooldselaan 32
7245 PR Laren (Gld)

Contact

Telefoon : + 31 (0) 6 155 930 25
Email : info@stalrhosyr.nl

In- en Uitchecken

Inchecken vanaf 15:00
Uitchecken tot 11:00